UTBILDNING AV RYTTARE

Lektioner

Jag brinner för ekipagets utveckling och tycker att det är viktigt att ryttaren förstår inte bara hur utan även varför t.ex. en viss övning görs. Både ryttaren och hästen ska ha roligt under träningen och mitt mål är alltid harmoni, glädje och samarbete! 

Jag undervisar elever i alla åldrar och på alla nivåer. Jag är lyhörd för dina önskemål och behov och tillsammans kan vi sätta upp mål för dig och hästen som ekipage. 

Nu finns också möjlighet att rida lektion på mina hästar! Läs mer här! 

Jag håller huvudsakligen lektioner hos mig på Lundom gård i Mörarp, men kör också ut till dig om det är nära eller om ni är ett gäng. 

För enskilda lektioner kör jag upp till 5 mil ifrån Mörarp, för platser längre bort rekommenderar jag lektionsdag eller intensivträning (se nedan) då jag har möjlighet att köra längre. 

Priser: 

Privatlektion (ca. 30 min)                     400:- 

Grupplektion (2-3 st)                            300:- per person
Lyxlektion på min häst                         900:- 

Lektionsdag

Är ni ett gäng som vill ha lektioner på samma ställe? Då kan en lektionsdag passa bra! Detta alternativ gäller också för elever som är mer än 5 mil ifrån Helsingborg. 

Här får varje elev en privatlektion på 30 min, alt. en grupplektion (2-3 st). För en lektionsdag gäller minst 4 lektioner. 

Alla priser är inkl. moms. Reseersättning (30 kr/mil) tillkommer. 

Kurser och clinics

Jag håller kurser och clinics runtom i Skåne. Håll utkik på hemsidan under Nyheter/Blogg och Facebooksidan för att se aktuella kurser! 

Det finns olika alternativ för kurser: 

Endagskurs

En hel kursdag där eleverna rider två lektioner, en före lunch och en efter lunch. Eleverna kan antingen rida privatlektion eller lektion två och två. Under lunchen finns tid för frågor och diskussioner, och det finns även möjlighet att hålla en föreläsning. 4-10 deltagare. 

Helgkurs 

En hel helg full av inspiration! Detta är en tvådagarskurs, och det ingår antingen tre eller fyra lektioner per ekipage. Man äter lunch tillsammans och då finns tid för frågor och diskussioner, och det kan även ingå en clinic eller en föreläsning. 4-10 deltagare. 

Hör av dig för mer info och för att skräddarsy en kurs som passar dig! 

Håll utkik på hemsidan under Nyheter och på Facebooksidan för att se inbokade träningsdagar, kurser, clinics och föreläsningar! 

Sóta frá Steinnesi och Elin på Hólar
Blær frá Laugardal

Föreläsningar

Föreläsningar eller teoretiska lektioner är ett fantastiskt komplement till att rida lektion eller gå på kurs. Det är en bra möjlighet för att få mer kunskap och att kunna fråga och diskutera på ett annat sätt än man hinner med under praktiska lektioner. 

Jag har bred kunskap om hästen och ridning efter mina studier både på gymnasienivå och på högskolenivå och kan hålla föreläsning om det mesta som har med hästar att göra. 

Populära ämnen är: 

Hästens välmående i träning
Hur lär sig hästen?

Att bygga en hållbar och presterande häst

Hästen i rörelse

Att arbeta hästen från marken

Ryttarens sits och inverkan

Jag håller regelbundet föreläsningar runtom i Skåne och Sverige, håll utkik på hemsidan under Nyheter/Blogg och på Facebooksidan för mer information! 

Hör av dig för att boka in en föreläsning med mig, antingen med ett av de teman som står ovan eller något annat! 

Magnea frá Syðri-Reykjum