OM MIG 

Bössfall Islandshästutbildning drivs av Elin Bössfall. 

Jag är utbildad ridlärare och hästtränare från högskolan Hólar på Island och tog examen därifrån år 2018. 

Jag har ridit i stort sett hela mitt liv och började på ridskola som femåring. Fem år senare kom islandshästarna in i mitt liv och jag fastnade snart för gångarterna, kraften och psyket och efter det var det islandshästar som gällde! 

Jag gick islandshästinriktningen på gymnasiet på Wången där jag fick en bred kunskap, samt genomförde flertalet utbildningar bland annat Hästskötarexamen inriktning islandshäst. 

 

Jag tog studenten från Wången 2012, och i februari 2013 flyttade jag till Island på obestämd tid. Jag började att jobba fyra månader på Vorsabær II, för att sedan flytta till norra Island där jag jobbade på Ysta-Gerði hos Sara Arnbro och Þórhallur Þórvaldsson i två år. 

Åren 2015-2018 har jag gått den treåriga högskoleutbildningen på Hólar, och även jobbat på Íbishóll hos Magnús Bragi Magnússon och Elisabeth Jansen. 

Utbildningen på Hólar har gett mig möjlighet att regelbundet träna för några av världens bästa instruktörer, bland andra Mette Mannseth, Anton Páll Níelsson och Þórarinn Eymundsson.

Jag har fått erfarenhet av att rida och träna många olika typer av hästar, och fick även möjlighet att praktisera i två månader på Ganghestar hos Sigurður Vignir Matthíasson och Edda Rún Guðmundsdóttir.

Förutom detta fick jag även mycket teoretiska kunskaper om hästen generellt, islandshästen och islandshästsporten, samt psykologi och pedagogik och fick erfarenhet av att instruera allt från barn och nybörjare till erfarna elitryttare. 

Numera bor jag i Sverige och driver mitt företag Bössfall Islandshästutbildning på heltid. Jag jobbar framför allt med att instruera, både under ridlektioner och i form av föreläsningar och clinics. Utöver detta har jag såklart ett gäng egna hästar som jag tränar och tävlar med! 

Sóta frá Steinnesi
Elin Bössfall och Sóta frá Steinnes

1998 - Började på ridskola 

2006 - Köpte första egna islandshästen 

2009 - Började på gymnasiet Wången, Islandshästinriktning

2012 - Tog studenten från Wången 

2013 - Flyttade till Island 

2013-2015 Jobbade på Ysta-Gerði

2015 - Började på högskolan Hólar 

2016 - Började jobba på Íbishóll 

2018 - Examinerades från Hólar som ridlärare och hästtränare och startade Bössfall Islandshästutbildning.