Hästköp!

Uppdaterad: 2 jul 2018

Nu är det äntligen officiellt att jag har köpt in mig i det fantastiska stoet Sóta frá Steinnesi. Sóta var min elevhäst under det tredje året på Hólar och jag började träna henne hösten 2016. Tillsammans har vi upplevt tävlingar, prov på Hólar som bestått av clinics, markarbete och såklart ridproven, hon var med mig i Reykjavik när jag var där på praktik och hon var också med mig när jag och min klass höll clinic i Akureyri.

Sóta och jag efter slutprovet på Hólar i maj 2018

Vi har tävlat i fyrgång, femgång, tölt, 100 m pass och A-flokk med fina resultat. Sóta har också visats i avelsbedömning, och bästa siffrorna är 8,38 exteriört, 8,32 ridegenskaper och 8,34 totalt, med 9 för proportioner, benkvalitet, pass och spirit.

Sóta med 8,38 för exteriör, 9 för proportioner och benkvalitet

Sóta betyder väldigt mycket för mig, och jag är väldigt glad för möjligheten att köpa in mig i henne! Jag föll pladask för henne första gången jag provade henne i juni 2016 och har älskat henne sedan dess. Hon har alltid varit väldigt utmanande för mig och har lärt mig otroligt mycket, hon kräver full sinnesnärvaro om man ska få något vettigt gjort, men hon är också alltid redo och villig att göra allt för en, bara man ber om det.


Planen med Sóta är att hon ska stanna kvar på Island som avelssto och jag ska ta vartannat föl, jag kommer betäcka henne första gången nästa år, 2019. Jag ser mycket fram emot att se vad hon kommer ge, och har mycket tro på att kunna få fantastiskt roliga hästar undan henne!


Sóta frá Steinnesi

E: Óskasteinn frá Íbishóli (9,12 för ridegenskaper, 1aklass för avkommor)

U: Hnota frá Steinnesi (7,76 totalt med 8,5 för pass)

UE: Kjarval frá Sauðárkróki (Hederspremie för avkommor)

Kontakta mig gärna! 

 

0766-355 330 

info@bossfall.se

Godkänd för F-skatt 
Swishnummer: 123 026 94 07 

Bankgiro: 5017-8342

© 2020 by Bössfall Islandshästutbildning