Lärare-elev-kommunikationssystem!

Idag fick jag ett paket på posten som jag längtat länge efter, nämligen mitt nya lärar-elev-kommunikationssystem. Långt och krångligt namn, men det är helt enkelt två dosor med headset som har kontakt med varandra via bluetooth, och som gör att jag kan prata med mina elever i normal samtalston och de hör mig direkt i örat. Jag valde märket Ceecoach som har möjlighet för tvåvägskommunikation, vilket betyder att om eleven är en bit bort och vill prata med mig, trycker hen på en knapp och jag hör då vad hen säger igenom mitt headset. Otroligt praktiskt!

På Hólar använde vi både envägskommunikation (där bara läraren kan prata till eleven, eller tvärtom) och tvåvägskommunikation (där både eleven och läraren kan höra och prata till varandra), och det är otroligt praktiskt. Vi kunde rida lektion ute på ovalbanan och läraren kunde sitta inne i domarhuset bredvid banan och instruera oss, och vi kunde rida ut tillsammans med en lärare och kommunicera enkelt och höra varandra bra hela tiden även om vi inte red precis bredvid varandra.

Det finns väldigt många användningsområden och denna typen av kommunikationssystem möjliggör och förenklar all undervisning, så jag ser väldigt mycket fram emot att börja använda det!


Ni som rider för mig nu i fortsättningen kommer kunna använda de headset som jag har (två olika modeller, ett för envägskommunikation och ett för tvåvägskommunikation) eller ert egna, då alla headset med 3,5mm-kontakt fungerar i dosan. Dosan kan man antingen lägga i fickan eller fästa på byxkanten, utanpå byxfickan eller liknande. I nuläget har jag ett duo-set (för en lärare och en elev) då jag mest håller privatlektioner, men man kan ha upp till fem elever kopplade till en huvuddosa så det är något jag planerar att utöka efterhand!


Om ni är nyfikna på hur det fungerar kan ni bara höra av er! Jag kommer börja använda det i undervisningen direkt så jag har förhoppningsvis snart en bra bild av hur det fungerar. Och vill ni prova det kan ni ju passa på att boka en lektion, 3 för 2-erbjudandet gäller fram till sista september ;)

Kontakta mig gärna! 

 

0766-355 330 

info@bossfall.se

Godkänd för F-skatt 
Swishnummer: 123 026 94 07 

Bankgiro: 5017-8342

© 2020 by Bössfall Islandshästutbildning